Az élet nem mindig könnyű, ezt mind tudjuk. Mindenkivel történnek olyan dolgok, amiket nehéz megemészteni és amik igazságtalannak tűnnek. Valójában azonban az élet semleges, mi nehezítjük meg a történéseket azzal, ahogy gondolkodunk róluk. Néha alapvető igazságokat sem látunk be, mert félünk hogy nem fogjuk tudni feldolgozni őket, azonban a boldog és elégedett élet felé az elfogadáson keresztül vezet az út. Különben mindig harcolni fogunk az univerzum törvényei ellen, azonban ez egy olyan harc, amit mi sosem nyerhetünk meg.

Következzen most 7 dolog az életről, amit meg kell tanulnunk elfogadni:

1. Mindenki, akit szeretsz egyszer meg fog halni

Sajnos ez egy olyan tény, amit nem fogsz tudni elkerülni, azonban sokszor mégsem vagyunk hajlandóak szembenézni vele. De tudod mi az, ami még nehezebb? Ha egy szeretted meghal és te sosem töltöttél időt vele hogy tanulj tőle vagy igazán megismerd, mert úgy gondoltad mindig ott lesz. Sajnos sokan magától értetődőnek vesszük a szeretteinket és aztán sosem múló megbánást érzünk amikor eltávoznak. Ha ezt a tényt elfogadod rájössz, hogy a kapcsolataink a legértékesebbek az életben és ápolnunk kell őket, amíg még van rá lehetőségünk.

2. Mi adunk értelmet az életünknek

A buddhisták úgy gondolják, hogy mi teremtjük meg a világunkat a gondolatainkkal és cselekedeteinkkel. Meg van rá a lehetőségünk, hogy egy jelentőségteljes és célokkal teli életet éljünk, mi mégis gyakran inkább arra fókuszálunk, ami nincs meg az életünkben. Ehelyett inkább értékeljük a dolgokat, amik jelen vannak az életünkben és igyekezzünk létrehozni valamit, ami túlmutat magunkon.

3. A tökéletesség nem létezik

Sokan kutatjuk a tökéletes munkát, tökéletes házat, tökéletes partnert, tökéletes azonban nem létezik. A jó és a rossz ugyanannak az érmének a két oldala és az egyik nem tud létezni a másik nélkül. Ahhoz, hogy jó dolgok történhessenek az életedben el kell fogadnod a rosszakat is. Minél inkább el tudjuk fogadni hogy a világon semmi sem tökéletes, annál könnyedebben fogjuk venni, ha a dolgok nem úgy alakulnak ahogy terveztük.

4. Minden véget ér

Ez hasonló az első ponthoz és ugyanolyan nehéz feldolgozni, azonban az igazság az, hogy mindig minden változik. Szerelembe esünk, elmúlik a szerelem, fiatalok vagyunk, megöregszünk. Pont ezért érdemes hálásnak lennünk mindenért, ami az életünkben van és kiélvezni addig, amíg lehetőségünk van rá. Gondolj csak bele, ha minden örökké tartana mi tenné különlegessé?

5. A kudarc a siker kulcsa

Senkinek sincs kizárólag sikerekkel teli élete, még ha hajlamosak vagyunk a kirakatot szemlélve ezt is gondolni. Ha szeretnél sikereket elérni, akkor elkerülhetetlen, hogy közben hibázz is. Mégis sokszor inkább megpróbáljuk ezt elkerülni, hogy ne érezzük rosszul magunkat. Pedig ha belegondolsz a bukások adják a legnagyobb leckéket az életben, amiből a legtöbbet tudjuk tanulni. Ne félj hibázni, ez lehet a következő mérföldkő a siker felé.

a siker nem végleges, a kudarc nem végzetes

6. Az embert nem a tárgyak határozzák meg, amiket birtokol

Luxus autók, márkás ruhák, drága (vagy annak látszani akaró) kiegészítők… forintosítva nagy értékük lehet, de egy ember értékéhez nem adnak hozzá semmit. Főleg manapság, amikor mindenki egy látszat életet hajszol érdemes emlékeztetnünk magunkat rá, hogy igazából nem ezek a dolgok számítanak. Törődj inkább az emberi kapcsolataiddal és szerezz élményeket, ahelyett hogy esetleg ettől veszed el az időt hogy elő tudd teremteni egy újabb márkás kiegészítő árát.

7. Gondolkodni és csinálni nem ugyanaz

Rengeteget gondokodhatunk azon hogy mit szeretnénk elérni, azonban ha a cselekvés elmarad akkor ezek sosem fognak megvalósulni. Sajnos a siker magától nem fog bekopogtatni ha mi csak a fotelben ücsörgünk, mindenkinek saját felelőssége hogy felkeljen és elkezdje megvalósítani a dolgokat, amikről ábrándozik. Ne félj elkezdeni, ne várj a tökéletes pillanatra, csak csináld. Tudod, az ezer mérföldes út is… 🙂